ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23 χρόνια Nova: Συγκάτοικος της πρωτοπορίας & της καινοτομίας

19/12/2017 19:01
 

 

«Το μέλλον ανήκει σ΄ αυτούς, που πιστεύουν τα όνειρά τους» είχε πει η Έλινορ Ρούζβελτ (σύζυγος του Φραγκλίνου Ρούζβελτ). Στα όνειρά τους φαίνεται ότι πίστεψαν και οι άνθρωποι της ΝΕΤ ΗΟLD, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 1994 ξεκίνησαν τη δοκιμαστική λειτουργία του Filmnet. Toυ πρώτου συνδρομητικού καναλιού, τότε στην Ελλάδα, το οποίο έμελλε να αποτελέσει τον προάγγελο της Νοva.

23 χρόνια συμπληρώνονται πλέον από τον ερχομό της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, με τη Nova (η εν λόγω ονομασία από τις 20 Δεκεμβρίου του 1999) να έχει να υπερηφανεύεται ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει αφήσει ανεξίτηλα το σημάδι της. Όχι, μόνο επειδή, ήταν ο πρώτος πάροχος, αλλά  γιατί φρόντισε να βάζει τον πήχη, ολοένα και ψηλότερα με γνώμονα πάντα να προσφέρει κάθε μια φορά στον Ελληνα τηλεθεατή «αυτό το κάτι άλλο». Το «διαφορετικό», το «καινοτόμο» ακόμα και τώρα, που ο ανταγωνισμός δείχνει να φουντώνει, καθώς πλέον σχεδόν όλοι οι πάροχοι υπόσχονται πλούσιο περιεχόμενο.

«Πρωταγωνιστής ο τηλεθατής»

«Επιβάτης α’ θέσης στο lear jet του μέλλοντος», τιτλοφορείτο μία από τις πρώτες συνεντεύξεις, που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό «Εlle», ο Λάμπης Ταγματάρχης. Ο τότε γενικός διευθυντής του Filmet στη δύση του 1994 μέσα σε λίγες γραμμές είχε αποτυπώσει τον χαρακτήρα του καναλιού, που οραματιζόταν να διαδραματίσει στα ελληνικά νοικοκυριά:

«Η τηλεόραση επηρεάζει τα πάντα. Τον τρόπο,  που  οι άνθρωποι φιλάνε, τον τρόπο, που χωρίζουν, τον τρόπο, που τσακώνονται. Μέχρι ατάκες ξεκηκώνουν από την τηλεόραση. Το Filmnet προσπαθεί  να  καλλιεργήσει μία άποψη. Προσπαθεί να αναβαθμίσει το ρόλο του τηλεθεατή και το καταφέρνει με πολλούς τρόπους. Δεν σπάει-ας πούμε-τη ροή του προγράμματος με διαφημιστικά μηνύματα, σέβεται τις ώρες ενάρξεως των ταινιών και  προβάλλει ο,τι καλύτερο υπάρχει.

Δίνει ακόμα στον τηλεθεατή το δικαίωμα να διαλέγει αυτό, που θέλει. Γιατί δεν μπορεί να ξεκινάς να δεις μια ταινία 50 λεπτών στις δέκα και η ταινία να τελειώνει τις 2 τα μεσάνυχτα... Εχουμε συμβόλαια με τα μεγαλύτερα στούντιο  του κόσμου. Εμείς είμαστε ο πρώτος σταθμός στη διαδρομή μιας  ταινίας μετά τον κινηματογράφο»Λόγια, που μην ξεχνάτε  ειπώθηκαν το 1994 και φαντάζουν τόσο επίκαιρα.

«Ελάτε να φέρουμε την επανάσταση στο χώρο των media»

Επειτα από ένα τρίμηνο δοκιμαστικής ουσιαστικά λειτουργίας του Filmnet ο Λάμπης Ταγματάρχης τον Δεκέμβριο του 1994 μέσα σ’ ένα ολιγόλεπτο βίντεο απηύθυνε προσκλητήριο-κάλεσμα στους Ελληνες τηλεθατές να αποτελέσουν... συνοδοιπόρους στο.. αύριο της τηλεόρασης.

 

[video width="640" height="360" webm="https://tvexperts.gr/wp/wp-content/uploads/2017/12/ΛΑΜÎÂ-ΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ.webm" type="video/mp4">

«Φίλες  και φίλοι, καλώς  ήλθατε στη ΝΕΤ ΗΟLD, σε  μία από τις πιο γρήγορα  αναπττυσσόμενες  εταιρείες συνδρομητικής στον κόσμο.  Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε μέσα  απ’ αυτό  το βίντεο τους καινούριους  συναδέλφους σας. Παράλληλα, δε να σας  εξηγήσουμε και να ξεναγήσουμε στο Filmnet, το κανάλι δηλαδή,  και στη Multichoice.

To Filmnet είναι  το πρώτο συνδρομητικό στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την παρουσία του την 1η  Οκτωβρίου του 1994. Το  πρόγραμμα του Filmnet στηρίζεται σε  ταινίες  1ης  προβολής , σε 30 περίπου πρεμιέρες  το  μήνα, σε  ταινίες, που δεν διακόπτονται από διαφημίσεις, στο  αποκλειστικό της προνόμιο να παρουσιάζει στην Ελλάδα μεγάλα αθλητικά  γεγονότα του τόπου», ήταν τα πρώτα λόγια του τότε γενικού διευθυντή.

Εν συνεχεία, έδινε τις περαιτέρω λεπτομέρειες: «Οταν λέμε αθλητικά  γεγονότα εννοούμε  τα αποκλειστικά δικαιώματα των αγώνων ελληνικού πρωταθλήματος  της  Α’ Εθνικής, καθώς επίσης του αγώνες του  Αγγλικού, του Ιταλικού, του Γερμανικού πρωταθλήματος...Το μέλλον της συνδρομητικής τηλεόρασης  στην Ελλάδα  προμηνύεται λαμπρό. Σας κωλοσορίζουμε λοιπόν στο Filmnet και την Multichoice. Eλάτε μαζί μα να φέρουμε στην Ελλάδα την υψηλή τεχνολογία  και την τεχνογνωσία, να φέρουμε  την επανάσταση στο χώρο των media.

Oι 30.000 συνδρομητές, που έχουμε γράψει σ’ αυτό το πρώτο τρίμηνο της παρουσίας μας είναι η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, που  σας λέμε. Για να καταλάβετε είναι το 1ο κανάλι , που διάλεξε να εκπέμψει με δορυφόρο σε όλη  την Ελλάδα , είναι  το πρώτο κανάλι με τις μεταδόσεις του, με την ποιότητα των ταινιών του, με τη φιλοσοφία του, εγγυάται  και υπόσχεται ένα διαφορετικό τρόπο  τηλεθέασης για τον Ελληνα τηλεθεατή».


Η γέννηση του Supersport


Mε τις ανάγκες να αυξάνονται και το όραμα των ανθρώπων της Νet Hold να γιγαντώνεται το Filmnet μετετράπη σε αμιγώς κινηματογραφικό κανάλι και τα αθλητικά μετακόμισαν σ’ ένα δεύτερο κανάλι. Το γνωστό μας Supersport (το  σημερινόNovasport), που έμελλε και αυτό με τη σειρά του να γράψει τη δική του ιστορία στα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Και επειδή ο στόχος-όραμα ήταν να αγκαλιάσει την ελληνική οικογένεια, το πρωϊ, όταν δεν είχε αθλητικά είχε την περίφημη παιδική ζώνη μέσω του Κ-ΤV (εν συνεχεία Foxkids και Jetix).

Eγένετο Nova-Εγένετο η ψηφιακή ΤV


Μ’ αυτά και μ’ αυτά και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες, που κράτησαν πάνω από 3 χρόνια, στις 16 Δεκεμβρίου του 1999 ξεκίνησε η δοκιμαστική προβολή της Nova, της πρώτης συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Η επίσημη έναρξη βέβαια έγινε στις 20 Δεκεμβρίου του 1999 με κάθε επισημότητα, σηματοδοτώντας το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή στην Ελλάδα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τα εξής: Η άδεια χορηγήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1999 με συμφωνία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσου Μαντέλη, δίνοντας τη δυνατότητα στη SYNED (Synergistic Network Developments) θυγατρική του ομίλου Νetmed A.E και αδελφή εταιρεία της Multichoice Hellas, να αναπτύξει δραστηριότητες, που αφορούσαν  στην παροχή υπηρεσιών δορυφορικών επικοινωνιών άμεσα προς το κοινό. 

«Είναι το πρώτο ειδικά  προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής τηλεόρασης ψηφιακό μπουκέτο. Περιλαμβάνει περισσότερα από 20 κανάλια ελληνικά και ξένα, περίπου 100 ξένα ελεύθερα δορυφορικά, τα γνωστά σε όλους Filmnet, Supersport και Κ-ΤV, όπως επίσης μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς» , δήλωνε ο Γιώργος Γαμπρίτσος, τότε Γενικός Διευθυντής της Syned.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet