Ζήτησε να σε καλέσουμε
Θέλω προσφορά Νοva


Τρίτη 06 Νοέ 2018 | ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η φθηνότερη και ακριβότερη ευρυζωνική σύνδεση στον κόσμο !

Αν ψάχνετε για μια ευρυζωνική σύνδεση που θα είναι πολύ φθηνή, η Ουκρανία είναι το μέρος για να μετακομίσετε. Η χώρα της Μαύρης Θάλασσας έχει αναδειχθεί ως ο τόπος που προσφέρει τη φθηνότερη ευρυζωνική σύνδεση του κόσμου με μέσο κόστος 5 δολάρια το μήνα. 

Οι πάροχοι διαδικτύου στην αφρικανική χώρα της Μαυριτανίας φαίνεται να έχουν την πιο ακριβή ευρυζωνική σύνδεση, καταγράφοντας μια μέση τιμή πακέτου $768,16. Τα στοιχεία από 3.303 προσφορές σταθερών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 195 χώρες συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από την Cable.co.uk με τη βοήθεια της διεθνούς συμβουλευτικής BVA BDRC μεταξύ 15 Αυγούστου και 20 Σεπτεμβρίου 2018.

"Οι χώρες με αργή, ετερογενή ευρυζωνική υποδομή που καλύπτει μόνο ένα κλάσμα του πληθυσμού τείνουν να είναι οι πιο ακριβές", δήλωσε ο Dan Howdle, αναλυτής τηλεπικοινωνιών στο Cable.co.uk "Ομοίως, εκείνες με εξαιρετικές υποδομές που καλύπτουν σχεδόν όλον τον πληθυσμό τείνουν να είναι οι φθηνότερες, αν όχι σε απόλυτες τιμές, σίγουρα με βάση το κόστος ανά megabit".

Η Ουκρανία δεν είναι μόνη στην χαμηλή κατηγορία τιμών, τέσσερις από τις έξι φθηνότερες χώρες στον κόσμο βρίσκονται στην πρώην ΕΣΣΔ (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Ρωσικής Ομοσπονδίας) με μέσο κόστος πακέτου μόλις 9,77 δολάρια το μήνα. Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μερικές από τις πιο ακριβές ευρυζωνικές συνδέσεις στον κόσμο, έρχονται στην 119η θέση, με μέσο μηνιαίο κόστος πακέτου $ 67,69.

Στη Δυτική Ευρώπη, η Ιταλία είναι η φθηνότερη, με μέση τιμή πακέτου $ 29,48 το μήνα, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (31,14 δολάρια), τη Γερμανία (36,68 δολάρια) και το Μονακό (37,00 δολάρια). Το Ηνωμένο Βασίλειο ήλθε στην πέμπτη φθηνότερη από τις 29 χώρες της Δυτικής Ευρώπης (και 61η φθηνότερη σε όλο τον κόσμο), με μια μέση τιμή πακέτου $ 39,58 το μήνα.

Στην Ελλάδα, το φθηνότερο πακέτο καταγράφηκε στα $18,29 και την κατατάσσει σαν την 6η πιο φθηνή χώρα της δυτικής Ευρώπης  όσον αφορά την σύγκριση για το πιο φθηνό ευρυζωνικό πακέτο. Θυμίζουμε ότι οι τιμές περιλαμβάνουν όλους του φόρους, που στην Ελλάδα είναι 5% τέλος Σταθερής και 24% ΦΠΑ.

Πηγή: Broadband TV News (https://www.cable.co.uk/broadband/deals/worldwide-price-comparison/)
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.