Ζήτησε να σε καλέσουμε


Κυριακή 03 Φεβ 2019
Τάσεις στις συσκευές τηλεόρασης το 2019!

Mε το ημερολόγιο ήδη να... σημαδεύει τον 2ο μήνα του 2019, κορυφώνονται οι εξελίξεις στον κόσμο της τηλεόρασης. Το 2019 οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν να δουν περισσότερες συσκευές μεγέθους και μεσαίου μεγέθους στα καταστήματα, μαζί με περισσότερες βελτιώσεις στην εικόνα και όλο και πιο εξελιγμένο φωνητικό έλεγχο.

Πόσο μεγάλο είναι το μεγάλο; Οι αναλυτές αναμένουν να δουν περισσότερα μοντέλα των 65 έως 80 ιντσών. Και επειδή οι τιμές πέφτουν, οι μεγάλες τηλεοράσεις θα είναι προσιτές για πολλούς αγοραστές. Υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι οι καταναλωτές το ζητούν, αλλά το 2019 θα δει επίσης τα πρώτα 8K μοντέλα και θα είναι υπερβολικά μεγάλα και υπερβολικά ακριβά. Αυτά τα μοντέλα υψηλότερης ανάλυσης δεν θα έχουν νόημα για τους περισσότερους από εμάς για τουλάχιστον μερικά χρόνια.

Το 2019 θα είναι επίσης η χρονιά που ακόμη και τα μεσαία μοντέλα τηλεοράσεων θα ενσωματώνουν «ψηφιακούς βοηθούς» με δυνατότητα φωνής. Ιδιαίτερα το Amazon Alexa και το Google Assistant, ως μέρος του έξυπνου DNA τους. Αυτές οι συσκευές θα επιτρέψουν ένα νέο επίπεδο φωνητικού ελέγχου, καθώς και αλληλεπίδραση με άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι.
Έτσι, αν και δεν αναμένουμε κάποια έκπληξη που θα φέρει την επανάσταση στις επιλογές των καταναλωτών το επόμενο έτος, θα υπάρξουν αρκετά νέα που θα κάνουν το 2019 ένα ακόμα ενδιαφέρον έτος για τους αγοραστές τηλεοράσεων. Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις κορυφαίες τάσεις των συσκευών τηλεόρασης για το 2019.

Οι οθόνες γίνονται μεγαλύτερες και φθηνότερες

Θυμηθείτε πότε μια τηλεόραση 42 ιντσών φαινόταν γιγαντιαία; Οι τηλεοράσεις με οθόνες 55 ή και 65 ιντσών είναι πλέον συνηθισμένες. Το 2019, οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας αναμένουν ότι αυτές οι μεγαλύτερες σειρές θα πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, ειδικά καθώς οι τιμές για συσκευές μεγέθους jumbo συνεχίζουν να μειώνονται. Οι αγοραστές βλέπουν ήδη μεγαλύτερες συσκευές στα καταστήματα.

Το HDR γίνεται καλύτερο και πιο φωτεινόΑυτή η εικόνα, που δημιουργήθηκε από το Consumer Reports, προσομοιώνει τη διαφορά μεταξύ των τυπικών εικόνων Και του HDR. Μια άλλη τάση της τηλεόρασης από το προηγούμενο έτος, το υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) , θα είναι και πάλι επίκαιρο το 2019, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους ανθρώπους που προσπαθούν να πουλήσουν τηλεοράσεις. Μια συνεχιζόμενη ανησυχία για τους καταναλωτές είναι ότι, ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες 4Κ σε HDR, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν ιδέα για το ποιο επίπεδο HDR της νέας τους τηλεόρασης μπορεί να αποδώσει μέχρι να το πάρουν σπίτι.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά λιγότερο ακριβά μοντέλα δεν έχουν τη φωτεινότητα, τα μαύρα επίπεδα ή την ικανότητα επεξεργασίας βίντεο για να αναδείξουν τα προγράμματα HDR στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Πέρυσι, οι δοκιμαστές της Consumer Reports διαπίστωσαν ότι ήταν κυρίως ακριβότερες τηλεοράσεις που ήταν σε θέση να προσφέρουν μια αποτελεσματική εμπειρία HDR, αν και υπήρχαν μερικές εξαιρέσεις. Πολλοί κατασκευαστές είναι πιθανό να προωθήσουν τηλεοράσεις με μέγιστα επίπεδα φωτεινότητας σημαντικά υψηλότερα από τα 1.000 nits που τυπικά απαιτούνται για κορυφαία απόδοση HDR.

Αλληλεπίδραση φωνής: λέτε, βλέπετε

Πολλές τηλεοράσεις έχουν τώρα κάποιο επίπεδο φωνητικής αλληλεπίδρασης, ενώ ο χρήστης μιλάει σε ένα μικρόφωνο ενσωματωμένο στο τηλεχειριστήριο. Γενικά, μπορείτε να αλλάξετε κανάλια και να ρυθμίσετε την ένταση ήχου και ορισμένες φορές μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Φέτος, οι εμπειρογνώμονες σε ολόκληρη την τηλεοπτική βιομηχανία λένε ότι περισσότερες εταιρείες θα προχωρήσουν λίγο τα πράγματα, ενσωματώνοντας πιο αναβαθμισμένους ψηφιακούς βοηθούς φωνής, όπως το Amazon Alexa και το Google Assistant, στις έξυπνες συσκευές τους.

Ακόμη και εταιρείες με δικές τους πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως η LG με το ThinQ και η Samsung με την Bixby, συμπεριλαμβάνουν τη συμβατότητα με το Alexa και το Google Assistant για ορισμένες λειτουργίες. Πολλές από τις νέες σειρές τηλεοράσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο συμβατών έξυπνων συσκευών, από ηχεία μέχρι θερμοστάτες και ακόμη και μεγάλες οικιακές συσκευές.

Αναμένουμε επίσης να δούμε περισσότερες τηλεοράσεις, συνήθως από δευτερεύουσες μάρκες , που χρησιμοποιούν το έξυπνο τηλεοπτικό σύστημα Roku. Αυτές οι τηλεοράσεις Roku είναι εύχρηστες, σας επιτρέπουν να κάνετε αναζήτηση μέσω πολλαπλών υπηρεσιών streaming για εκπομπές και ταινίες και να προσφέρετε πρόσβαση σε άφθονο περιεχόμενο. Οι τηλεοράσεις Roku είναι τώρα διαθέσιμες από περίπου δώδεκα μάρκες, όπως Element, Hisense, Hitachi, Insignia, JVC, Magnavox, Philips, RCA, Sanyo, Sharp και TCL. Αναμένουμε περισσότερες μάρκες να υιοθετήσουν αυτή την τεχνολογία το το 2019.

Πέρυσι, μερικές μάρκες, κυρίως η Insignia και η Toshiba, υιοθέτησαν το σύστημα Fire TV της Amazon στην έξυπνη τηλεόρασή τους. Όπως θα περίμενε κανείς, αυτές οι σειρές "Fire TV Edition" έχουν ενσωματωμένο το Amazon Alexa, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές.

Τηλεοράσεις 8Κ φτάνουν το 2019

Τι είναι; Χάρη σε ακόμη περισσότερα pixel - 33 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα 8 εκατομμύρια σε ένα σετ 4Κ – αυτές οι συσκευές υπόσχονται ακόμη πιο εντυπωσιακές και λεπτομερέστερες εικόνες από ότι οι σημερινές τηλεοράσεις 4K UHD.

Η Samsung έχει ήδη πουλήσει τηλεόραση US $ 15,000 στις ΗΠΑ και η LG υπόσχεται να έχει τηλεόραση OLED 8K το 2019. Όμως, οι περισσότεροι αναλυτές της βιομηχανίας πιστεύουν ότι οι τηλεοράσεις 8Κ εξακολουθούν να απέχουν αρκετά χρόνια από το να είναι μια ουσιαστική επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Η Gagnon αναμένει ότι οι τηλεοράσεις 8Κ θα παραμείνουν "μια πολύ μικρή κατηγορία, με πολύ υψηλές τιμές". Η ανάπτυξη, θα είναι πιο αργή από ό, τι έχουμε δει με το 4K, επειδή αναμένει ότι οι συσκευές 8K θα είναι διαθέσιμα μόνο σε μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης.

Δύο άλλες εξελίξεις που αναμένουμε να ακούσουμε για το επόμενο έτος είναι υψηλότερη συχνότητα ανανέωσης της εικόνας και μια νέα έκδοση του HDMI που ονομάζεται HDMI 2.1 - αν και οι δύο τεχνολογίες θα γίνουν πραγματικά πιο σημαντικές στο δρόμο.

Ας πάρουμε πρώτα τη συχνότητα ανανέωσης. Αναμένουμε λίγες μάρκες να μιλούν για τηλεοράσεις που προβάλλουν βίντεο με ταχύτητα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα αθλητικά δίκτυα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την τεχνολογία αυτή. Ο διπλασιασμός του αριθμού των καρέ που εμφανίζονται κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θόλωσης της κίνησης κατά τη γρήγορη κίνηση.

Οι καταναλωτές θα αρχίσουν επίσης να βλέπουν κάποιες τηλεοράσεις με νέες υποδοχές HDMI 2.1, οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος ζώνης. Αυτή η τελευταία έκδοση του HDMI μπορεί να υποστηρίξει υψηλότερες αναλύσεις βίντεο 8K καθώς και ταχύτερη συχνότητα ανανέωσης εικόνας σε περιεχόμενο 4Κ. Μερικές τηλεοράσεις premium το 2019 θα έρθουν με HDMI 2.1 εισόδους, αλλά τα περισσότερα mainstream σύνολα θα εξακολουθούν να έχουν συνδέσεις HDMI 2.0.

Οι κινεζικές μάρκες κερδίζουν δυναμική

Οι κινεζικοί κατασκευαστές τηλεοπτικών συσκευών αυξάνονται εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με την IHS Markit, η Hisense και η TCL είναι πλέον ανάμεσα στις κορυφαίες 10 τηλεοράσεις LCD στον κόσμο. Από τα δύο, η Hisense, το οποίο ελέγχει επίσης το σήμα Sharp TV στις Η.Π.Α., είναι το πιο επιθετικό από τεχνολογική άποψη, χρησιμοποιώντας κβαντικές κουκίδες στις τηλεοράσεις "ULED". Όμως, η TCL, είναι υποστηρικτής των τηλεοράσεων Roku , είναι πιο επιτυχημένη από άποψη πωλήσεων.

Ορολογία τηλεόρασης

Όταν πρόκειται για την αγορά μιας νέας τηλεόρασης, δεν είναι εύκολο να παρακολουθείτε την ορολογία μερικές φορές. Το tvexperts.gr σας δίνει έναν σύντομο οδηγό εδώ

Πηγή: www.consumerreports.org
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.