Ζήτησε να σε καλέσουμε


Σάββατο 09 Φεβ 2019
Η ιστορία της μάσκας των βραβείων ΒAFTA!

Για να μην λέτε...Μείναμε πιστοί στην υπόσχεσή μας. Η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Ευρώπης έρχεται στα κανάλια Novacinema (Κυριακή 10 Φεβρουαρίου) και οι "TV Experts" σας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βραβεία BAFTA. Αρχής γενομένης από τα σήμα κατετεθέν, που δεν είναι από την εικονική μάσκα, που κερδίζουν οι νικητές.

Η εν λόγω σχεδιάστηκε το 1955 από την Αμερικανίδα γλύπτρια Mitzi Cunliffe. Τότε ο Andrew Miller-Jones από τον τότε Συντεχνιών των Παραγωγών Τηλεόρασης της ανέθεσε μια μάσκα για τρόπαια. Η Cunliffe (σ.σ. σχετική φωτό) σχεδίασε αρχικά τη μάσκα στη πλαστελίνη, από την οποία κατασκευάστηκαν τα καλούπια χύτευσης και αν και βασισμένη στην παραδοσιακή έννοια της θεατρικής τραγικονομικής μάσκας, είναι πιο πολύπλοκη από την άμεση μπροστινή εμφάνιση του προσώπου.Η κοίλη στροφή της μάσκας φέρει ένα ηλεκτρονικό σύμβολο γύρω από το ένα μάτι και ένα σύμβολο οθόνης γύρω από το άλλο, συνδέοντας τη δραματική παραγωγή και την τηλεοπτική τεχνολογία. Η πλήρης πρόθεση του αρχικού σχεδίου της Μίτζι περιλάμβανε μια περιστρεφόμενη στήριξη για να επιτρέπει τη μάσκα να γυρίζει και να βλέπει εύκολα από κάθε πλευρά.

Tι είναι τα βραβεία BAFTA

Τα βραβεία BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) αποτελούν κάθε χρόνο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του κινηματογραφικού χώρου. Τα αποκαλούν τα «Βρετανικά Oscars», Ο θεσμός έχει τις ρίζες του το 1947, όταν μια ομάδα από τους σημαντικότερους ανθρώπους του Βρετανικού κινηματογράφου αποφάσισε να θέσει ως αποστολή της να το αναγνωρίσει όσους χαρακτηρίζονται από υψηλή επιτευγματικότητα στον Βρετανικό κινηματογράφο (επί λέξει: "to recognise those who had contributed outstanding creative work towards the advancement of British film").

Η ακαδημίαΗ Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA) είναι μια παγκόσμια ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση τέχνης. Εκτός από τις τελετές απονομής των βραβείων, η BAFTA διοργανώνει όλο το χρόνο διεθνές πρόγραμμα εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών μάθησης που προσφέρει μοναδική πρόσβαση σε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα ταλέντα στον κόσμο μέσω εργαστηρίων, masterclasses, υποτροφιών, διαλέξεων και προγραμμάτων καθοδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ασία.

Η Ακαδημία δημιουργήθηκε στις 16 Απριλίου 1947 όταν μια ομάδα από τα πιο διακεκριμένα ονόματα στην βρετανική βιομηχανία παραγωγής ταινιών συγκεντρώθηκαν σε ένα δωμάτιο στο Hyde Park Hotel. Ο διευθυντής του σκηνοθέτη David Lean διορίστηκε πρόεδρος. Βασικός τους στόχος ήταν "να αναγνωρίσουν όσους είχαν συνεισφέρει εξαιρετική δημιουργική δουλειά για την πρόοδο της βρετανικής ταινίας". Έντεκα χρόνια αργότερα, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου συγχωνεύθηκε με την Guild of Producers and Directors για να δημιουργήσει την Εταιρεία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών. Ο David Lean έκανε δωρεά (από τη Γέφυρα στον Ποταμό Kwai και τον Doctor Zhivago) στην εταιρεία και τα χρήματα αυτά χρησίμευσαν ως ανεκτίμητη πηγή κεφαλαίου κίνησης στα πρώτα χρόνια.

Όταν η βασίλισσα αποφάσισε να δώσει δώρο τα δικαιώματα από την ταινία του Ρίτσαρντ Κάουστον «Βασιλική Οικογένεια»,στην κοινωνία στις αρχές της δεκαετίας του 1970, επέτρεψε στην Εταιρεία να μετακομίσει από τη σουίτα γραφείων της στο Great Portland Street 195 Piccadilly, όπου μετατράπηκε σε δύο θέατρα και ένα μέρος συνάντησης για τα μέλη. Το 1976, στο άνοιγμα της νέας έδρας παρευρέθηκε η Βασίλισσα,ο Δούκας του Εδιμβούργου, η Πριγκίπισσα Anne και η Earl Mountbatten της Βιρμανίας. Η Εταιρεία έγινε επίσημα γνωστή ως Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών και η BAFTA εισήλθε στο λεξιλόγιο του έθνους.

To πρόγραμμα κάλυψης της 72ης τελετής από την Nova

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 - Novacinema1HD και NovastarsHD
00:00 Η 72η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Original Version

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 - Novacinema1HD
22:00 Η 72η Τελετή Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Υποτιτλισμένο

 
Δείτε την πλειοψηφία των κινηματογραφικών βραβείων κάθε χρόνο με την ενεργοποίηση κάθε υπηρεσίας Nova Cinema Pack ή Nova3play Cinema. Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, που ακολουθεί.
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.