ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει κατάλογο VOD!

17/04/2019 19:00

Το Lumiere VOD είναι ο πρώτος κατάλογος ευρωπαϊκών ταινιών που στοχεύει στην ανάδειξη και την αύξηση της διαφάνειας όσον αφορά της αγοράς VOD (Video on Demand), ο οποίος ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Οπτικοακουστικού Τομέα που διαχειρίζεται το έργο.

Η διαδικτυακή πύλη εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (17/4) στο Συμβούλιο της Ευρώπης από τον Mariya Gabriel, τον Επίτροπο της ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία και τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland με την παρουσία της Silvia Costa, βουλευτή του ΕΚ και εισηγητή της δημιουργικής Ευρώπης, και του προέδρου της ARP του Ρακτoύ Μιλαϊλεάνου.

Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες για περισσότερες από 35.000 ευρωπαϊκές ταινίες που προσφέρονται πάνω από 150.000 φορές σε πλατφόρμες VOD. Αυτά τα δεδομένα έχουν ληφθεί από 250 διαφορετικούς καταλόγους VOD που είναι διαθέσιμοι σε 28 ευρωπαϊκές χώρες.
Σήμερα, μόνο το 29% των ταινιών που προσφέρονται από τις υπηρεσίες VOD στην ΕΕ είναι ευρωπαϊκές και μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων για ταινίες διαθέσιμες στο VOD, μόνο εθνικά ηλεκτρονικά εργαλεία.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη αποτελεί μείζονα παράγοντα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, με περισσότερες από 18.000 ταινίες να έχουν παραχθεί από το 2007 έως το 2017 και σε σχέση με τον παγκόσμιο όγκο παραγωγής το ποσοστό της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 47% μεταξύ 2007 και 2017.

Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, MariyaGabriel, δήλωσε: "Η Ευρώπη υπήρξε - και εξακολουθεί να είναι - ένας τεράστιος παίκτης όσον αφορά την παραγωγή ταινιών. Εναπόκειται σε εμάς να διασφαλίσουμε ότι τα ευρωπαϊκά έργα απολαμβάνουν το ακροατήριο που τους αξίζει. Η Lumiere VOD, η οποία καλύπτει ήδη περισσότερες από 150 υπηρεσίες VOD και 35.000 ευρωπαϊκές ταινίες, αποτελεί πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται στο πλαίσιο της #Digital4Culture στρατηγικής μας".

Η Susanne Nikoltchev, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Οπτικοακουστικού Τομέα δήλωσε ότι  "η δημιουργία του Lumiere VOD αποτελεί μια λογική εξέλιξη της έρευνας του Παρατηρητηρίου και της ήδη πολύτιμης εμπειρίας του σχετικά με τις αγορές VOD στην Ευρώπη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet