ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τάσεις της... μόδας για την παγκόσμια τηλεθέαση!

18/04/2019 14:29

Το 2018, σύμφωνα με το Eurodata TV Worldwide, ο μέσος χρόνος τηλεθέασης σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθε σε 2 ώρες και 55 λεπτά την ημέρα. Ο αριθμός αυτός (βάσει ανάλυσης 94 χωρών) ήταν μικρότερος κατά ένα λεπτό από το 2017, γεγονός που υποδηλώνει αξιοσημείωτη σταθερότητα για το μέσο. Ωστόσο, η Eurodata αναφέρει ότι η γενική στατιστική κρύβει μέρος της πραγματικότητας. Για παράδειγμα, οι χρόνοι τηλεθέασης στη Βόρεια Αμερική ήταν σημαντικά χαμηλότεροι (-9 λεπτά), όμως η Ασία είδε την ανάπτυξη τριών λεπτών από χρόνο σε χρόνο (έως 2 ώρες και 28 λεπτά, +3 λεπτά).

Ο Frédéric Vaulpré, Διευθυντής της Eurodata TV Worldwide, δήλωσε: "Η τηλεθέαση είναι σε καλή κατάσταση και επωφελείται από τις νέες καταναλωτικές πρακτικές. Τα τελευταία 25 χρόνια, ο ημερήσιος χρόνος τηλεθέασης ήταν σταθερός στη Βόρεια Αμερική και ακόμη αυξητικός στην Ευρώπη και την Ασία".

Επιπλέον, η Eurodata μέτρησε ότι το catch-up αντιπροσώπευε το 8,3% του χρόνου προβολής της τηλεόρασης - αν και ο αριθμός αυξάνεται στο 18% στην Ελβετία. Προσδιόρισε επίσης μια αυξητική τάση για προεκπομπή περιεχομένου (προεκπομή, pre-broadcasting είναι η παρακολούθηση σε online πλατφόρμες σειρών που δεν έχουν ακόμα προβληθεί στην σειριακή τηλεόραση). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το "pre-broadcast" αντιπροσώπευε το 21% του συνολικού κοινού.

Από τις περισσότερες από 10.000 νέες σειρές που ξεκίνησε το 2018 σε όλο τον κόσμο, το 43% ήταν δράματα, 41% φαντασίας και 16% διάφορα. Όσον αφορά τα αριθμητικά στοιχεία του κοινού, οι νέες σειρές επικράτησαν στα τρία τέταρτα των χωρών που ερευνήθηκαν. Η Eurodata σημειώνει ότι το 80% αυτών ήταν τοπικές παραγωγές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή μια τάση που εμφανίζεται το 2019 είναι τα δράματα τηλεοπτικής απεικόνισης ιατρικών επεμβάσεων και γενικότερα παρεμβάσεων που σχετίζονται με την υγεία. Στο είδος μυθοπλασίας, οι σειρές πολιτικών δράσεων είναι σε πρώτο ρολό ενώ οι συμπαραγωγές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Πηγή: digitaltveurope.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet