ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πυραμίδα του Μάσλοου και η φορολόγηση της συνδρομητικής!

11/05/2019 10:40

Η σύγχρονη ελληνική καθημερινότητα λοιπόν έχει προκαταβάλει τους καταναλωτές ότι η οποιαδήποτε δαπάνη υπέρ της ψυχαγωγίας του ατόμου θεωρείται περιττή! Συγχρόνως, στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δεδομένου ότι ακόμα και η εκπαίδευση έχει ως προτεραιότητα την αγωγή του πνεύματος και της ψυχής. Αναμφίβολα πρώτα αυτές οι αξίες θεσπίστηκαν στη χώρα μας, αλλά με την πάροδο των αιώνων απομονώθηκαν σε κάποιο συρτάρι.

Σίγουρα, δεν αναιρεί κανείς το γεγονός ότι οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και κατ' επέκταση του σύγχρονου ανθρώπου στη χώρα μας έχουν γίνει πιο απαιτητικές και παραμελούμε την προσωπική ευτυχία. Οι συνθήκες συνεπώς μας τρέπουν από την πυραμίδα του Μάσλοου, να αξιοποιήσουμε μόνο τη βάση της, που άγεται καθαρά και μόνο στα βήματα της επιβίωσης.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ψηφίστηκε η επιβολή φόρου συνδρομητικής τηλεόρασης 10% (1/6/2016) και φόρου Internet 5% (1/1/2017) με ΦΠΑ 24% γεγονός που απομάκρυνε πολλές οικογένειες στην χρήση συναφή υπηρεσιών. Τόσο η τηλεόραση όσο και το ίντερνετ θεωρούνται πλέον από τα κεκτημένα των τελευταίων γενεών. Πόσες φορές έχετε δυσαρεστηθεί σε φιλικό σπίτι εάν δεν έχουν τον μυστικό κωδικό του Wifi ή αντίστοιχα σε κάποια καφετέρια; Τέτοια περιστατικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζουν εκτός του σφυγμού της εποχής!

Συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο πεδίο της συνδρομητικής

Όσο αφορά το θέαμα της συνδρομητικής πολλοί το επονομάζουν ως "ακριβό" ή "απλησίαστο" ή "όχι αναγκαίο". Αρχικά, το κόστος στην Ελλάδα όπως είπαμε σχετίζεται και με τη φορολογία που επωμίζονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τέτοιου είδους στη χώρα μας. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ανάλογες πλατφόρμες (ιντερνετικές ωστόσο) ή απλά έχετε ακούσει τις τιμές θα έχετε προσέξει ότι μοιάζουν οικονομικότερες ή προσφέρονται εντελώς δωρεάν οι υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο μοιάζει λογικό καθώς έχουν ως χώρα φορολόγησης κάποια του εξωτερικού. Για παράδειγμα ιντερνετικά πεδία όπως Netflix, Youtube, Amazon δεν στεγάζονται στην Ελλάδα, επίσης δεν απασχολούν εργατικό δυναμικό της χώρας μας. Πράγμα που σημαίνει ότι πουλούν τις υπηρεσίες τους με διαφορετική φορολογία και εκτός αυτού δε προσφέρουν καν θέσεις εργασίας στη χώρα μας, ώστε να διευκολύνουν την Ελλάδα με την διαμόρφωση ΑΕΠ.

Εν αντιθέσει η Nova  "παίζει μπάλα" εντός των τειχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο υπερφορολόγησης. Τις προηγούμενες ημέρες πολλά αγαθά δέχθηκαν φοροελαφρύνσεις! Σίγουρα θετικό στοιχείο για την επιβίωση γενικότερα. Παρόλα αυτά το μελανό σημείο της υπόθεσης είναι ότι η συνδρομητική δεν συμπλήρωσε τη λίστα των "τυχερών" προϊόντων και υπηρεσιών που δέχθηκαν τη μείωση, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού (όπως προαναφέραμε οι εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό την... γλιτώνουν).

Εν κατακλείδι η συνδρομητική αποτελεί μια προσιτή πολυτέλεια. Αξιοποιεί την συσκευή τηλεόρασης με τον καλύτερο τρόπο, που σε πολλές εκφάνσεις του περικλείει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέσω των προγραμμάτων της. Αποτελώντας συγχρόνως μια γέφυρα με τα γεγονότα και τις εξελίξεις του εξωτερικού. Ως εκ τούτου δόκιμο θα ήταν να δημιουργηθεί το ίδιο φορολογικό καθεστώς για όλους τους "παίκτες" της συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet