Ζήτησε να σε καλέσουμε
Παρασκευή 21 Ιούν 2019
Το «Chernobyl» μας μεταφέρει στην αγριότητα του 1986!

Με την νέα σειρά της HBO "Chernobyl" που θα μεταδοθεί στην Ελλάδα από την Nova μεταφερόμαστε ακριβώς στο σφυγμό της 26ης Απριλίου του 1986. Μια δοκιμή στον αντιδραστήρα του εργοστασίου Τσέρνομπιλ μετατράπηκε σε ένα τρομερό δυστύχημα. Η σειρά όντας καλογραμμένη έχει προσέξει όλες τις λεπτομέρειες θέλοντας να παρουσιάσει τα γεγονότα όσο πιο αληθοφανή γίνεται. Τα ρούχα, τα αυτοκίνητα, τα συναισθήματα, οι ερμηνείες σε μεταφέρουν σε αυτή την οδύνη που ξέσπασε ξαφνικά και παρέσυρε αθώους στο βυθό του θανάτου.

Όσοι δεν πέθαναν άμεσα ταλαιπωρήθηκαν στην καλύτερη των περιπτώσεων από καρκίνο και από ασθένειες καλά κρυμμένες που τους σκότωναν λίγο λίγο. Εννοείται ότι η πυρηνική ενέργεια που απελευθερώθηκε δεν γνωρίζει από σύνορα, γεγονός που επηρέασε πέρα από την Σοβιετική Ένωση και όλη τη δύση. Ο συναγερμός εκτάκτου ανάγκης χτύπησε για όλο το πλανήτη και οι απαγορεύσεις για τα φρέσκα λαχανικά και για τα μολυσμένα ζώα ήταν ρητές. Η βροχή, ο αέρας, το έδαφος είχαν όλα καλυφθεί με την πιο αποκρουστική απόχρωση θανάτου. Πολλά παιδιά γεννιόντουσαν με το στίγμα της έκρηξης ακόμη κι αν γεννήθηκαν μεταγενέστερα, η ιστορία αναφέρει ότι μέχρι το 2004 καταγράφονταν ακόμη θάνατοι εξαιτίας της έκρηξης!Η μαρτυρία του πρωταγωνιστή...

Ένας εκ των ηθοποιών του "Τσερνομπίλ" ο Alex Ferns έχει μια αντίστοιχη εμπειρία με όσα συνέβησαν τότε και μεταφέρονται στη σειρά. Η οικογένειά του επηρεάστηκε άμεσα από το καταστροφικό πυρηνικό ατύχημα. "Ο θείος μου Robert εργαζόταν για το Scottish Water Board", δήλωσε ο Alex στο Daily Record της Σκωτίας. "Όταν συνέβη το Τσερνομπίλ, η δηλητηριασμένη βροχή έπεσε πάνω από τη δύση και το κέντρο της Σκωτίας. Ο θείος μου και οι συνάδελφοί του εργάζονταν στη βροχή στην περιοχή Killearn και ζήτησαν να εισέλθουν στο κτήριο, αλλά τους είπε (ο διευθυντής) να παραμείνουν έξω και να συνεχίσουν να εργάζονται. Συνέχισαν. Κανείς από αυτούς δεν πέτυχε την ηλικία των 50 ετών, συμπεριλαμβανομένου του Ρόμπερτ. Όλοι πέθαναν από καρκίνο."

Στο Nova On Demand από τις 28 Ιουνίου

Αντίστοιχες εμπειρίες αποτυπώνονται στα επεισόδια της σειράς, η οποία έχει, πέρα από δραματικό χαρακτήρα, δομή ντοκιμαντέρ. Οι τυχεροί που έχουν ενεργοποιήσει το Nova On demand θα μπορέσουν από την Παρασκευή 28 Ιουνίου να απολαύσουν τη νέα δραματική, μίνι σειρά της ΗΒΟ, «Chernobyl», η οποία συγκαταλέγεται σε μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, σύμφωνα με το κοινό και τους κριτικούς. Στο περιβάλλον του Live TVς η σειρά θα έρθει την Τετάρτη 10/07 στις 22:00 στο Novacinema4HD. Συντονιστείτε...

 
Για να έχετε όλες τις top σειρές στη διάθεση σας, οι "ΤV Experts" προτείνουν την υπηρεσία Nova Cinema pack ή Nova 3play Cinema. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί.
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.