Ζήτησε να σε καλέσουμε
Σάββατο 22 Ιούν 2019
Όσα δεν ξέρατε για το Wimbledon!

Δεν υπάρχει σίγουρα καμία εκδήλωση τένις τόσο συναρπαστική όσο το θρυλικό Wimbledon. Το σερβίς θα δοθεί φέτος την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει 2 εβδομάδες με την Nova να δίνει βροντερό παρών καλύπτοντας (στην κυριολεξία) τα πάντα. Οι "Tv Experts" μέχρι την εκκίνηση θα σας κρατούν παρέα με ένα αφιέρωμα για όσα έχουν συνηγορήσει στο να θεωρείται το καλύτερο τουρνουά τένις στον κόσμο! Παρακάτω θα βρείτε... 10 ζουμερά γεγονότα για το 3ο χρονικά Grand Slam της σεζόν, που μπορεί να μην ξέρατε ...

1. Το Wimbledon είναι το παλαιότερο τουρνουά αντισφαίρισης στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε το 1877 στο All England Croquet και Lawn Tennis Club (που σήμερα αναφέρεται συχνά ως AELTC).

2. Το όνομά του προέρχεται από τη θέση του - το Wimbledon- μια περιοχή του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Αρχικά βασίστηκε στο Worple Road, αλλά μεταφέρθηκε στο σημερινό του σημείο στο Church Road το 1922.

3. Οι πιο πρόσφατοι Βρετανοί παίκτες που κέρδισαν τα singles events ήταν ο Andy Murray 2013 και η Virginia Wade το 1977.

4. Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή του πρωταθλήματος ήταν από το BBC στις 21 Ιουνίου 1937.

5. Τα γήπεδα σπέρνονται με 100% πολυετή ryegrass και το Wimbledon είναι το μοναδικό Grand Slam στον κόσμο που παίζεται στο γρασίδι.

6. Δεν επιτρέπεται η διαφήμιση στο Wimbledon.

7. Το Center Court είναι τώρα εξοπλισμένο με μια αναδιπλούμενη οροφή που βοηθά στην αποφυγή καθυστερήσεων βροχόπτωσης που ήταν κακόφημο χαρακτηριστικό του τουρνουά καθ' όλη την ιστορία του.

8. Το Center Court χρησιμοποιείται μόνο για το πρωτάθλημα Wimbledon. Το 2012 ωστόσο το All England Club φιλοξένησε τις εκδηλώσεις του τένις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

9. Τα εισιτήρια εξασφαλίζονται κυρίως μέσω ψηφοφορίας. Μπορείτε όμως να περιμένετε και για εισιτήρια τις ημέρες των αγώνων.

10. Για πρώτη φορά το 2013 οι Αμερικανοί οπαδοί ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν κάθε αγώνα ζωντανά στο ESPN, καταλήγοντας σε 25 χρόνια επιτυχίας στο NBC. Τα πρωταθλήματα Trophy έφυγαν για πρώτη φορά στην ιστορία του Wimbledon, όταν πέρασαν τη λίμνη για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της κάλυψης του ESPN.

 
Aπολαύστε όλα τα Grand Slam του τένις με την ενεργοποίηση κάθε υπηρεσίας Nova Sports Pack ή Nova 3play Sports. Για περισσότερες λεπτομέρειες συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί!
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.