Ζήτησε να σε καλέσουμε
Σάββατο 06 Ιούλ 2019
Όλες οι άγνωστες πτυχές από αποστολές στο διάστημα!

Οι Κυριακές του Ιουλίου στη Nova θα είναι αφιερωμένες στο διάστημα! Πλήθος ντοκιμαντέρ θα στελεχώσουν την αφιερωματική ζώνη στο National Geographic και θα δείξουν στους θεατές όλες τις άγνωστες πτυχές που δε γνωρίζαμε για ένα ταξίδι πέρα από τη Γη. Αυτή τη Κυριακή (07/07) τρία ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής θα μας ξεναγήσουν σε αποστολές στη Σελήνη. Ντοκουμέντα της εποχής θα περιγράψουν τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό. Παρακάτω αναλύεται το πρόγραμμα του αφιερώματος.
Κυριακή 7 Ιουλίου στις 16:15

CHALLENGER DISASTER: THE FINAL MISSION (Νέο ντοκιμαντέρ)

Το ντοκιμαντέρ "Challenger Disaster: The final mission" ακολουθεί την ιστορία του διαστημόπλοιου Τσάλεντζερ και του πληρώματός του, ειδικότερα της Κρίστα Μακόλιφ, η οποία θα ήταν η πρώτη απλή πολίτης που θα ταξίδευε στο διάστημα. Η Μακόλιφ ήταν δασκάλα στο Concord του Νιου Χάμσαϊρ και είχε επιλεγεί ανάμεσα από χιλιάδες υποψηφίους για να διευρύνει τις γνώσεις των παιδιών της χώρας σχετικά με το διάστημα και την επόμενη γενιά διαπλανητικών ταξιδιών. Αλλά, τα όνειρά της -και εκείνα της NASA- διαλύθηκαν με τραγικό τρόπο, όταν το Τσάλεντζερ εξερράγη λίγο μετά την απογείωση, μπροστά στους θεατές που παρακολουθούσαν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Σε αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, παρουσιάζονται τα γεγονότα των ημερών πριν την καταστροφή, χωρίς αφήγηση και συνεντεύξεις. Αντίθετα, η ιστορία βασίζεται σε δημοσιογραφικές πηγές της εποχής, εκτεταμένες ηχογραφήσεις της ομάδας της NASA και αφηγήσεις από τη Μακόλιφ και τα άλλα μέλη της αποστολής. Χρησιμοποιώντας άγνωστες μέχρι σήμερα εικόνες και ηχητικά ντοκουμέντα, το ντοκιμαντέρ «Τραγωδία Challenger: Η Τελευταία Αποστολή» ταξιδεύει τους τηλεθεατές στα παρασκήνια της συγκλονιστικής ιστορικής αποστολής, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Κυριακή 7 Ιουλίου στις 20:10

ROOKIE MOONSHOT: BUDGET MISSION TO THE MOON (Νέο ντοκιμαντέρ)

Το ταξίδι του ρομποτικού διαστημόπλοιου του ισραηλινού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Space IL, καθώς επιχειρεί να γίνει το πρώτο όχημα ιδιωτικής χρηματοδότησης που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη.
Κυριακή 7 Ιουλίου στις 21:00

APOLLO: MISSIONS TO THE MOON (Νέο ντοκιμαντέρ)

Άγνωστο μέχρι σήμερα οπτικοακουστικό υλικό εξιστορεί τις πιο σημαντικές στιγμές του διαστημικού προγράμματος Apollo της NASA και της προσπάθειας της Αμερικής να προσεδαφιστεί στη Σελήνη πριν το 1970. Οι αποστολές παρουσιάζονται όχι από τη σύγχρονη οπτική, αλλά μέσα από τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της εποχής, από ερασιτεχνικά βίντεο πολιτών, από βίντεο της NASA και άγνωστα μέχρι σήμερα ηχητικά ντοκουμέντα από το Κέντρο Ελέγχου της αποστολής. Πηγές από τα ΜΜΕ της εποχής προσφέρουν μια ωμή και αυθεντική ματιά στον τρόπο με τον οποίο είχαν παρουσιαστεί στο κοινό οι αποστολές του προγράμματος Apollo.

Το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων:
Κυριακή 14 Ιουλίου στις 16:15

EXPEDITION MARS: SPIRIT AND OPPORTUNITY (Νέο ντοκιμαντέρ)

Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:10

MISSION TO SATURN: INSIDE THE RINGS (Νέο ντοκιμαντέρ)

Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21:00 και στις 21:50

APOLLO: BACK TO THE MOON (Νέο ντοκιμαντέρ 2 επεισοδίων)

Κυριακή 21 Ιουλίου στις 20:10

MISSION PLUTO AND BEYOND (Νέο ντοκιμαντέρ)

Κυριακή 21 Ιουλίου στις 21:00

THE ARMSTRONG TAPES (Νέο ντοκιμαντέρ)

 
Για να απολαύσετε όλα τα θεματικά ντοκιμαντέρ σας προτείνουμε την υπηρεσία Nova Family pack ή Nova 3play Family. Για λεπτομέρειες μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί!
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.