Ζήτησε να σε καλέσουμε
Σάββατο 20 Ιούλ 2019
Τα δίκτυα νέας γενιάς internet της Nova!

Το ημερολόγιο δείχνει στα μέσα της δεκαετίας του '90. Έχεις μόλις ανοίξει τη dial-up σύνδεση σου με το χαρακτηριστικό ήχο και απολαμβάνεις τα 28.8kpbs ταχύτητας που σου προσφέρει η Forthnet. Πλέον 24 χρόνια μετά τα 24.000kpbps (24mbps) φαίνονται λίγα, ο χαλκός φαντάζει παρωχημένη τεχνολογία και θέλουμε παραπάνω από την εμπειρία μας στο ίντερνετ. Η λύση στο πρόβλημα των συνδρομητών της Nova ήρθε και τα προγράμματα νέας γενιάς είναι εδώ προσφέροντας ταχύτητες 24,50 και 100Mpbs ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Ωστόσο ας δούμε τι αλλάζει στην εμπειρία πέρα από τη ταχύτητα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Nova παρέχει από 16 Iουλίου 3+1 NGA υπηρεσίες ίnternet για τους συνδρομητές της.

Nοva Internet 50 (LE)

Πρακτικά η κλασική γραμμή χαλκού που γνωρίζουμε. Ονομαστική ταχύτητα έχει 50 download-5 upload. Ο τρόπος μετάδoσης είναι σαν τις γραμμές adsl. Στο αστικό κέντρο ξεκινάει η δέσμη voice και data με καλώδιο χαλκού, φτάνει στο καφάο. Από εκεί στον κατανεμητή ή χαλύβδινο κουτί του σπιτιού σας και καταλήγει μέσω της κάθετης καλωδίωσης σας μέσα στο σπίτι σας.

Nova Internet 50 & 100 (VPU)!

Virtual Partially Unbundled (VPU) είναι η επίσημη ονομασία της υπηρεσίας γνωστή στους συνδρομητές της Nova, καθώς είναι εμπορικά διαθέσιμη αρκετό καιρό. Αυτό που αλλάζει όμως είναι ότι πλέον είναι διαθέσιμη και η ταχύτητα ως 100mpbs! Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει υβριδικό βρόχο τηλεφωνίας μαζί με οπτική ίνα (fiber) για το internet. Αυτό που αλλάζει θεαματικά από την LE (που αναφέραμε ήδη) είναι η αξιοποίηση τεχνολογίας fiber (οπτική ίνα) μέχρι τη καμπίνα.  Για το last mile έχει χαλκό. Ο λόγος που είναι τόσο πιο γρήγορο βασίζεται σε βασική αρχή φυσικής. Στο χαλκό περνάει ρεύμα, στο Fiber φως, η ταχύτητα μετάδοσης σαφώς μεγαλύτερη.

Nova Internet 50 & 100 (VLU/ FTTC)!

Virtual Local unbundling/ Fiber to the Cabine (VLU/FTTC) είναι η νέα τεχνολογία της Nova και διαθέσιμη από 16/7! Ταχύτητες 50 & 100 Μpbs. H διαφορά με το VPU είναι ότι χρησιμοποιεί fiber και για τη τηλεφωνία για όλη τη διαδρομή μέχρι τη καμπίνα (FIBER TO THE CABINET) και χαλκό μόνο για το Last Mile όπου οι απώλειες είναι ελάχιστες. Αυτό που αλλάζει βέβαια είναι ότι και η τηλεφωνία είναι μέσω internet οπότε η Nova χρησιμοποιεί τη τεχνολογία VοΙP για τη τηλεφωνία. Τι σημαίνει αυτό; Το τηλέφωνο απλά το συνδέουμε αντί για τον τοίχο πάνω στο ρούτερ. Όσοι έχουν πολλαπλά τηλέφωνα σε διαφορετικά δωμάτια υπάρχει λύση που αναγράφεται στα εγχειρίδια των νέων VoIP Routers που λαμβάνει ο συνδρομητής .

Αυτές είναι οι 3 τεχνολογίες που ο συνδρομητής της Nova έχει τη δυνατότητα να απολαύσει. Όσο για την +1 ; Σύντομα θα είναι κοντά σας για εμπορική διάθεση και η FTTH (Fiber to the Home) που πρώτη η Nova είχε φέρει στο παρελθόν!

 
Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πακέτα της Nova για νέους συνδρομητές, οι "TV Experts" είναι στη διάθεση σας! Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, που ακολουθεί και ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος θα σας λύσει όλες τις απορίες.
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.