ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 6 συμβουλές για την καλύτερη αθλητική εμπειρία θέασης!

11/08/2019 09:35

Από το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και την ευρωλίγκα μέχρι τα grand slam του τένις και το σνούκερ, οι απανταχού θιασώτες του αθλητισμού κατασκηνώνουν στο σαλόνι τους για να απολαύσουν την μαγεία-γιορτή τηλεοπτικής αθλητικής αναμετάδοσης από την άνεση του καναπέ τους.

Παρόλα αυτά, χωρίς προσεκτική ρύθμιση της τηλεόρασης και του ηχοσυστήματος, μπορεί να μην μπορέσεις να απολαύσεις στο μέγιστο αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα σε όλο του το μεγαλείο. Λανθασμένες ρυθμίσεις εικόνας, κακά τοποθετημένα ηχεία και θέσεις πολύ μακριά από την οθόνη μπορεί να αμαυρώσουν την εμπειρία σου.

Οπότε για να έχετε το σύστημά σας έτοιμο να «σκοράρει», ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα και σιγουρευτείτε ότι έχετε φτάσει την απόλαυσή σας στο μέγιστο.

Συμβουλή 1: Σιγουρέψου ότι βλέπεις σε HD

Υποθέτουμε ότι όλοι έχετε μια τηλεόραση που υποστηρίζει ανάλυση HD. Βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη με τον αποκωδικοποιητή με καλώδιο HDMI. Αλλιώς η μαγεία του HD χάνεται!

Συμβουλή 2: Έλεγξε την απόσταση που βλέπεις τηλεόραση

Η τοποθέτηση του καναπέ στην ιδανική απόσταση από την οθόνη θα σου προσφέρει το μέγιστο όφελος των high-definition αναμεταδόσεων. Ποιά είναι όμως η ιδανική απόσταση; Τοποθετήσου πολύ κοντά στην τηλεόραση και θα μπορείς να διακρίνεις τα pixel να διαγράφονται ένα προς ένα, κάτσε πολύ μακριά και τα μάτια σου δεν θα μπορούν να διακρίνουν τις λεπτομέρειες της 1080i εικόνας.

Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος της τηλεόρασής σου. Μικρότερες οθόνες, ας πούμε 26 ή 32 ιντσών, απαιτούν να κάθεσαι πιο κοντά, σε αντίθεση με μεγαλύτερες που χρειάζονται περισσότερη απόσταση.

Δεν είναι και τρελή επιστήμη, αφού τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την οπτική σας οξύτητα και προσωπικό γούστο, αλλά συστήνεται μια απόσταση 1.4 μέτρων για τηλεοράσεις 32 ιντσών, 1,7 μέτρων για τις 40 ιντσών, 1,8 μέτρων για τις 42 ίντσες, 2 μέτρων για τις 46 ίντσες και 2,1 μέτρων για τις 50 ίντσες.

Ένα πιο γενικός κανόνας είναι ο εξής: πολλαπλασίασε τις ίντσες της τηλεόρασης με 3 για να βρεις την ελάχιστη απόσταση θέασης σε εκατοστά. Ύστερα πολλαπλασίασε τις ίντσες με το 4.75 για να βρεις τη μέγιστη απόσταση θέασης σε εκατοστά. Τοποθέτησε τον καναπέ σου ανάμεσα σε αυτές τις δύο αποστάσεις.

Για παράδειγμα για μια τηλεόραση 46 ιντσών, θα πρέπει να καθίσεις ανάμεσα στα 140 και 220 εκατοστά απόσταση από αυτήν. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείς τη γωνία θέασης: Ιδανικά η τηλεόραση θα πρέπει να καλύπτει 40 μοίρες του οπτικού σου πεδίου οριζόντια και 15 μοίρες κάθετα.

Συμβουλή 3: Διάλεξε τις καλύτερες ρυθμίσεις για την τηλεόρασή σου

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω με μερικές απλές αλλαγές στις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασής σου. Δεν αναφερόμαστε σε κάτι επαγγελματικό, αρκεί ένα απλό παιχνίδι με τη φωτεινότητα, την αντίθεση, το χρώμα και τον οπίσθιο φωτισμό για να αποκτήσετε μια πιο ζωντανή και ευκρινή εικόνα. Μερικές τηλεοράσεις προσφέρουν ακόμη και ειδική ρύθμιση για αθλήματα, η οποία μπορεί να μας είναι αρκετή.

Μερικές τηλεοράσεις διαθέτουν ακόμη και ειδική τεχνολογία με ονόματα όπως MotionFlow (Ροή Κίνησης) ή Auto Motion (Αυτόματη Ροή), οι οποίες κάνουν τα κινούμενα αντικείμενα να φαίνονται πιο ομαλά, και λιγότερο θολά. Τέτοια επεξεργασία εικόνας είναι ιδανική για το ποδόσφαιρο, κάνοντας τη μπάλα πιο ευδιάκριτη και του παίκτες πιο εύκολα παρατηρήσιμους.

Συμβουλή 4: Ρύθμισε την τηλεόρασή σου για ημερήσια και νυχτερινή προβολήΓια την ημερήσια θέαση κάνε την εικόνα πιο φωτεινή, αλλά μην μπεις στον πειρασμό να ανεβάσεις μόνο τη φωτεινότητα, καθώς μπορεί να φαίνεται ξεβαμμένη. Παίξε και με την αντίθεση για να βρεις μια ισορροπία που μοιάζει αρκετά φωτεινή αλλά διαθέτει αποχρώσεις του μαύρου και πλούσια χρώματα. Αν χρησιμοποιείς LCD TV, δοκίμασε να ανεβάσεις και τον οπίσθιο φωτισμό.

Για νυχτερινή θέαση θα πρέπει να στοχεύσεις σε μια πιο σκοτεινή εικόνα, η οποία δεν θα κουράζει τα μάτια σου. Ρίξε τον οπίσθιο φωτισμό και δοκίμασε ένα μικρότερο επίπεδο αντίθεσης.

Μερικά μοντέλα σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις και να αποθηκεύσεις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εικόνας. Αν ισχύει αυτό, αποθήκευσε μια προεπιλογή για μέρα και μια για τη νύχτα, ώστε να μπορείς να τις εναλλάσσεις εύκολα και γρήγορα μεταξύ αγώνων.

Συμβουλή 5: Έλεγξε τις ρυθμίσεις ήχου σου

Οι περισσότεροι δέκτες και συστήματα 5.1 καναλιών ήχου χρησιμοποιούν surround επεξεργασία, η οποία δημιουργεί τεχνητά ένα εφέ ήχου 5.1 από για stereo πηγή. Το πιο γνωστό τέτοιο σύστημα είναι το Dolby Pro Logic.

Μερικά ηχοσυστήματα διαθέτουν ακόμη και μια ρύθμιση για «Στάδιο» ή «Ποδόσφαιρο», η οποία στοχεύει στην αντιγραφή των ακουστικών του χώρου. Ρίξτους μια ματιά και δες αν σου αρέσει το εφέ.

Συμβουλή 6: Τοποθέτησε σωστά τα ηχεία σου

Αν διαθέτεις ένα 5.1 ηχοσύστημα, τοποθέτησε τα δύο μπροστινά ηχεία δεξιά και αριστερά από την τηλεόρασή σου. Αν υποθέσουν ότι η τηλεόραση βρίσκεται στη θέση του αριθμού 12 σε ένα νοητό ρολόι, τα ηχεία θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις 10 και 2. Γύρισέ τα ελαφρώς προς τα εσένα.

Τοποθέτησε το κεντρικό ηχεία ακριβώς κάτω από την τηλεόρασή σου και γύρισέ το ελαφρώς προς τα πάνω για να κατευθύνεται ο ήχος προς τα αυτιά σου.

Τα πλαϊνά ηχεία θα πρέπει να τοποθετηθούν πίσω από σένα, στις θέσεις 8 και 4 του νοητού ρολογιού, και ιδανικά να ισαπέχουν από τη θέση σου όσο τα μπροστινά. Προφανώς δεν είναι εφικτό σε όλους τους χώρους, αλλά προσπάθησε να είσαι όσο πιο συνεπής γίνεται.

Το subwoofer-μπάσο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο όσο πιο κοντά γίνεται στα τρία μπροστινά ηχεία, ιδανικά όχι κοντά σε γωνίες και τοίχους, καθώς μπορούν να αλλοιώσουν τον ήχο. Και πάλι, το τελευταίο μπορεί να είναι αναπόφευκτο. Σ' αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να αλλάξεις την ένταση του μπάσου από τις ρυθμίσεις του ηχοσυστήματος ή της τηλεόρασής σου. Τέλος, έλεγξε τις αποστάσεις και τα επίπεδα ήχου για κάθε κανάλι και σύνδεσέ τα σωστά στις υποδοχές. Δοκίμασε τις αυτόματες ρυθμίσεις αν είναι διαθέσιμες.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να απολαύσεις τq σπoρ που αγαπάς! Η πρόταση των "TV Εxperts"; Nova, 24 χρόνια στο χώρο. Κάτι ξέρει παραπάνω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet