Ζήτησε να σε καλέσουμε

Τρίτη 20 Αύγ 2019
Ποδοσφαιρικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων το ανάγνωσμα!

Ανέκαθεν από τη δεκαετία του '90 και μετά το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου εν πολλοίς "χτἰστηκε" πάνω στα ποσά που εισέπρατταν οι ομάδες από τους τηλεοπτικούς παρόχους. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο. Απλώς, στη χώρα μας οι προϋπολογισμοί στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα δυνητικά έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ελλείψει άλλων χορηγών.

Η Nova από τη μεριά της για χρόνια αποτέλεσε το βασικό αιμοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου δαπανώντας ποσά... εξωφρενικά βάσει πάντα και της εμπορικής αξίας του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και της ανταποδοτικότητας. Για να φθάσουμε στο... σήμερα, όπου και πάλι το φιλέτο παραμένει στην 1η συνδρομητική, ωστόσο υπάρχουν ομάδες, όπου το τηλεοπτικό τους τοπίο παραμένει ομιχλώδες παραμονές της σέντρας. Θέμα βέβαια αναβολής της έναρξης την παρούσα φάση δεν τίθεται και το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η σέντρα με φόντο τη νέα σεζόν.

 
Extra Info

Η πρώτη συμφωνία για το πακέτο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που υπέγραψε η ΕΠΑΕ το 1991-92 ήταν έναντι 200 εκατ. δρχ. για όλες τις ΠΑΕ και έφθασε το 1 δισ. δύο χρόνια αργότερα, όταν στο παιχνίδι μπήκε το Filmnet. Εν έτει 2019 τα μεγάλα brand name αναμένεται να εισπράξουν από την Nova ποσά που ξεπερνούν τα 5,5 με 6 εκατ. ευρώ.

O ρόλος της Πολιτείας το... 2002

Πέρυσι, η λύση για τους τηλεοπτικά... άστεγους δόθηκε από την Πολιτεία. Φέτος, έχει προταθεί εξορθολογισμός από τη νέα κυβέρνηση. Γεγονός που αν μη τι άλλο είναι απολύτως φυσιολογικό. Εδώ, εάν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2002, όταν και πάλι η κατάσταση με την εξεύρεση λύσης στο κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είχε βάλει στο παιχνίδι την κυβέρνηση. O τότε υπουργός Πολιτισμού είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: "Η Πολιτεία δεν είναι συνέταιρος ούτε των ΠΑΕ ούτε των τηλεοπτικών σταθμών. Η Πολιτεία είναι αρμόδια για τη θέσπιση και τον έλεγχο της εφαρμογής της αθλητικής νομοθεσίας που ρυθμίζει μεταξύ άλλων και το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί να διεκδικούν την πιο συμφέρουσα από τη δική τους σκοπιά λύση. Αυτό, όμως, γίνεται με τα δικά τους χρήματα και όχι τα χρήματα του Δημοσίου. Αυτή είναι η θέση της Πολιτείας".

 
Απολαύστε σπουδαίους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με την ενεργοποίηση κάθε υπηρεσίας Nova Sports Pack ή Nova3play Sports. Για περαιτέρω πληροφορίες συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, που ακολουθεί.
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.