Ζήτησε να σε καλέσουμε


Κυριακή 25 Αύγ 2019
Το «journey trip» του ίντερνετ! (Part 3)

Η ολοκλήρωση της τριλογίας του ίντερνετ μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το προηγούμενο άρθρο (Part 2). Στο καφάο της γειτονιάς μας. Το ταξίδι ολοκληρώνεται στο Last Mile, που αναφέρεται στη διαδρομή που διανύει το ίντερνετ από το καφάο μέχρι και το σπίτι του εκάστοτε συνδρομητή. Ο δρόμος αυτός ανεξαρτήτως πακέτου , σε συντριπτική πλειοψηφία, είναι ολοκληρωτικά μέσω δικτύου χαλκού και καταλήγει στο escalit ή στο box του πελάτη.

Το escalit είναι κάτι που ονομαστικά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, αλλά σχεδόν όλοι το έχουν δει τουλάχιστον μια φορά. Είναι πρακτικά μια μεγάλη ντουλάπα στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου περιέχει τα ηλεκτρολογικά καλώδια κάθετης καλωδίωσης (συνδέει το εκάστοτε διαμέρισμα με το escalit) όλων των διαμερισμάτων. Εκεί καταλήγουν τα ζεύγη από το καφάο και κουμπώνουν πάνω σε ρεγκλέτες και μοιράζονται στα διαμερίσματα.Πολλές φορές έχουν πάνω τους και χαρτάκια για να είναι πιο εύκολη και η αναγνώριση τους από τους τεχνικούς.Η άλλη επιλογή για μονοκατοικίες κυρίως είναι τα box ή χαλύβδινα κουτιά. Πλέον υπάρχουν και πλαστικά βέβαια αλλά έχει μείνει η ονομασία. Είναι ακριβώς ίδια λογική με το escalit με τη διαδικασία για τα ζεύγη.

Συνδέστε τις συσκευές στην κεντρική πρίζα 

Για να ολοκληρωθεί το ταξίδι μας πρέπει να επισκεφτούμε και το εκάστοτε διαμέρισμα.Το δίκτυο συνδέεται με τη κάθετη καλωδίωση όπου ξεκινάει από το escalit και καταλήγει σε μία κεντρική πρίζα. Η πρώτη που συναντάμε με την είσοδο μας στο διαμέρισμα και από εκεί, έπειτα από εργασία ηλεκτρολόγου, μεταφέρεται σε άλλες πρίζες μέσα στο σπίτι οι οποίες αποτελούν την οριζόντια καλωδίωση.Πολύ σημαντικό για να έχουμε καλές υπηρεσίες είναι να έχουμε τις συσκευές μας (ρούτερ, τηλέφωνο) στην κεντρική πρίζα. Το ταξίδι του ίντερνετ μας έφτασε στο τέλος του, ωστόσο οι "TV Experts" δεν θα σταματήσουν εδώ! Stay tuned.

Δείτε εδώ συγκεντρωμένα προηγούμενα link αναφορικά με τον τρόπο που φθάνει το ίντερνετ στο σπίτι μας.

Το «journey trip» του ίντερνετ! (Part 1)

Το «journey trip» του ίντερνετ! (Part 2)

 
Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πακέτα internet της Nova για νέους συνδρομητές, οι "TV Experts" είναι στη διάθεση σας! Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, που ακολουθεί και ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος θα σας λύσει όλες τις απορίες.
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.