ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι (τελικά) ακριβή η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα;

01/09/2019 18:37
Ο μύθος της... ακριβής συνδρομητικής στη χώρα μας πρέπει επιτέλους να καταρριφθεί. Το ακριβό και το φθηνό είναι κάτι πολύ σχετικό και έχει πολλαπλές αναγνώσεις!


Μία πλατφόρμα που θέλει να ξεχωρίσει -συν τοις άλλοις-θα πρέπει να διαθέτει premium αθλητικό περιεχόμενο. Αυτό είναι που έχει οδηγήσει  ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε τρομερό ανταγωνισμό τόσο εντός των τειχών όσο και εκτός για το ποιος πάροχος θα αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τάδε ή της δείνα διοργάνωσης.

Αν θέλαμε να βγάλουμε ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα είναι ότι καμιά πλατφόρμα πλέον δεν έχει όλες τις top level αθλητικές διοργανώσεις. Είναι τόσο μεγάλο το κόστος κτήσης, που το καθιστά απαγορευτικό για να μπορεί εν συνεχεία η εκάστοτε πλατφόρμα να προσφέρει και μια ανταγωνιστική τιμή.

Το φαινόμενο πλέον αυτά ισχύει και στη χώρα μας. Εκεί όπου Nova και Cosmote TV έχουν το δικό τους αθλητικό χαρτοφυλάκιο. Με τα δυνατά και τα τρωτά τους σημεία. Πρακτικά, λοιπόν κάποιος εάν θέλει να βλέπει τα ΠΑΝΤΑ στα αθλητικά δρώμενα πρέπει να έχει 2 συνδρομές.

Πολυτέλεια; Κάθε άλλο. Ανάγκη και μάλιστα σε άκρως προσιτές τιμές. Ο μύθος της... ακριβής συνδρομητικής στη χώρα μας πρέπει επιτέλους να καταρριφθεί. Το ακριβό και το φθηνό είναι κάτι πολύ σχετικό και έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Ούτε επίσης, θα πρέπει κάποιος να περιμένει η κρατική τηλεόραση να προσφέρει τη λύση του δωρεάν. Δεν ισχύει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη.

Το μοίρασμα της τηλεοπτικής.... τράπουλας ανά την Ευρώπη

Στο εξωτερικό οι αγώνες (και δη αυτές των εγχώριων πρωταθλημάτων) καλύπτονται εξολοκλήρου από συνδρομητικές πλατφόρμες και μάλιστα το περιεχόμενο είναι μοιρασμένο σε τουλάχιστον 2 πλατφόρμες. Συγκεκριμένα

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


Ενδεικτικά ωστόσο θα αναφερθούμε και στις τιμές του εξωτερικού. Πολλές φορές στην Ελλάδα εκφράζουμε "παράπονο" για το ότι το σπορ της συνδρομητικής θέασης είναι ακριβό. Στο επίσημο site του αγγλικού SKY η τιμή του αθλητικού πακέτου ανά μήνα ορίζεται στα 18 £ για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και για να προσθέσεις τα υπόλοιπα αθλητικά κανάλια +23£ . Άρα το άθροισμα για πλήρες αθλητικό περιεχόμενο μας βγάζει 41£ .

Την ίδια στιγμή το πλήρες αθλητικό πακέτο στη Nova στοιχίζει μόλις 24.90€. Μπορούμε ωστόσο να δούμε και την τιμή για το αντίστοιχο πακέτο στην Ιταλία (εκεί η Serie A μοιράζεται σε 2 πλατφόρμες SKY και DAZN) η τιμή διαμορφώνεται στα 29.90 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες από το DANZ TV.

Στη χώρα μας κατέφθασε πρόσφατα και η λογική του Pay per View είτε με τον αγώνα είτε με την ημέρα. Στη ουσία οι συνδρομητές μπορούν να πληρώνουν αγώνες με το "κομμάτι". Επίσης θα θίξουμε το ζήτημα της τιμής. Για μια ιντερνετική αναμετάδοση ο κάθε αγώνας στοιχίζει 5€ ή η μέρα 10€ . Αυτό προϋποθέτει μια υψηλή και σταθερή ταχύτητα ίντερνετ. Εκτός αυτού σε πρακτικό επίπεδο κάποιος με 25€ ο θεατής θα έχει δει μόλις 5 αγώνες, ενώ θα μπορούσε με τα ίδια χρήματα να έχει ένα πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο με τεράστια γκάμα επιλογών.

 
Η τελική απόφαση είναι δική σας. Εμείς ως "TV Experts" παραμένουμε στη διάθεσή σας, ώστε να σας λύσουμε όλες τις απορίες σ' ένα μόνο τηλεφώνημα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet