Ζήτησε να σε καλέσουμε

Κυριακή 08 Σεπ 2019
Πώς γίνεται μια τυπική εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου!

Σκέφτεσαι  να βάλεις συνδρομητική τηλεόραση και καλά κάνεις! Γι' αυτό ήρθες και στους "TV Experts", αλλά σε αγχώνει η εγκατάσταση. Κακώς, γιατί οι ειδικοί πρώτα θα σου δείξουν πόσο απλό είναι, ενώ συν τοις με κάθε νέα συνδρομή Nova την παρούσα φάση ένας εξειδικευμένος τεχνικός έρχεται στο σπίτι σας εντελώς δωρεάν.

Τα απαραίτητα υλικά

Για την εφαρμογή μας, καταρχήν, θα χρειαστούμε ένα κατάλληλο κάτοπτρο. Από 80cm είναι υπέρ αρκετό για την Αθήνα, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Συνεχίζοντας, θέλουμε ένα  LNB χαμηλού θορύβου (0,3dB), μία βάση για το LNB και μία βάση για το κάτοπτρο. Προς την πορεία μας για το δέκτη θα χρειαστούμε όσα μέτρα καλώδιο απαιτούνται από το σημείο τοποθέτησης του κατόπτρου μέχρι το δέκτη μας.

Βήμα 1

Βρίσκουμε το καταλληλότερο σημείο για την τοποθέτηση του κατόπτρου. Να μην έχουμε δηλαδή κάποιο εμπόδιο μπροστά, που να  μας κρύβει τον ορίζοντα προς το νότο. Πώς τον βρίσκουμε; Με τη βοήθεια μιας πυξίδας ή κοιτώντας να βρούμε κάποιο άλλο εγκατεστημένο κάτοπτρο ή από την κατεύθυνση που κοιτάζουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες. Στη συνέχεια, σημαδεύουμε πού θα κάνουμε τις τρύπες στο δάπεδο.

Βήμα 2

Συναρμολογούμε το κάτοπτρό μας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που μας παρέχει το φυλλάδιο, που βρίσκεται μέσα σε κάθε συσκευασία. Αφήνουμε τις βίδες λίγο ξέσφιχτες, γιατί όταν θα έρθει η ώρα της ευθυγράμμισης, θα πρέπει να κινήσουμε το κάτοπτρο, τόσο στην οριζόντια όσο και στην κάθετη κίνηση, ώστε να το φέρουμε ακριβώς στη νοητή ευθεία με τον δορυφόρο.

Βήμα 3

Το επόμενο βήμα, είναι η τοποθέτηση του κατόπτρου πάνω στη βάση δαπέδου. Και εδώ, σφίγγουμε τόσο, όσο να μπορεί το κάτοπτρο να στερεώνεται μόνο του. Εν συνεχεία να μπορούμε να το περιστρέψουμε-αν χρειαστεί-και από την μία και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 4

Ακολουθεί η ευθυγράμμιση με τον δορυφόρο HotΒird. Κοιτάζουμε να πάρουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη ένδειξη στο πεδιόμετρό μας. Αυτό είναι η στάθμη και η ακρίβεια στο δεκτή μας. Το τέλειο είναι το 100 στην ακρίβεια για τη βέλτιστη εικόνα στην τηλεόραση μας.

Βήμα 5
Συνδέουμε το LNB με το καλώδιο που πηγαίνει στο δέκτη μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διακόπτης DiSEqC με επίγεια είσοδο, ώστε να είναι εφικτή και η μεταφορά των σημάτων της επίγειας TV, από το ίδιο καλώδιο. Στη θέση LNB out, συνδέουμε το καλώδιο, που κατεβαίνει από την ταράτσα και πηγαίνει πίσω από το δέκτη, στη θέση LΝΒ in.

Βήμα 6

Ολοκληρώνουμε την εφαρμογή εντός οικίας και πιο συγκεκριμένα, ρυθμίζοντας τις επιλογές DiSEqC στο δορυφορικό μας δέκτη. Μετά έρχεται η στιγμή της απόλαυσης, μια γρήγορη σάρωση και πληθώρα δορυφορικών καναλιών στη διάθεσή μας με περιεχόμενο για κάθε γούστο. Το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Νova μόλις ξεκίνησε.

Διαβάστε εδώ πώς φθάνει το δορυφορικό σήμα στο σπίτι μας.

 
Για περαιτέρω πληροφορίες για όλα τα πακέτα της Nova συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, που ακολουθεί.
Αποστολή
Έλα σήμερα στην Nova. Αφορά νέους πελάτες.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε χωρίς κόστος.