ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Aπό το καλώδιο Scart στο καλώδιο ΗDMI!

16/10/2019 13:00
Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί στο παρελθόν (όταν ενδεχομένως θα χρειάστηκε να μετακινήσετε το έπιπλο της τηλεόρασης ή τότε που αλλάξατε τηλεόραση) τι είναι όλα αυτά τα καλώδια, που κρέμονται. Αφορμής δοθείσης, οι "ΤV Experts" είναι εδώ για να σας εξηγήσουν με πολύ απλά λόγια σε τι χρησιμεύει το καθένα.

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί στο παρελθόν (όταν ενδεχομένως θα χρειάστηκε να μετακινήσετε το έπιπλο της τηλεόρασης ή τότε που αλλάξατε τηλεόραση) τι είναι όλα αυτά τα καλώδια, που κρέμονται. Αφορμής δοθείσης, οι "ΤV Experts" είναι εδώ για να σας εξηγήσουν με πολύ απλά λόγια σε τι χρησιμεύει το καθένα.

Αρχικά, λοιπόν θα πρέπει να ερμηνεύσουμε τι εστί Scart. Aναφερόμαστε στην πιο κλασική είσοδο - έξοδο εικόνας και ήχου στην Ευρώπη την οποία βρίσκουμε σε όλες τις τηλεοράσεις (δορυφορικούς και επίγειους τηλεοπτικούς δέκτες). Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1977 στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γαλλία ως μια νέα πατέντα αντάπτορα με σκοπό να μεταφέρει εικόνα και στερεοφωνικό ήχο σε αναλογική μορφή.

Για την ιστορία οι τότε εταιρίες κατασκευής τηλεοπτικών συσκευών αρχίζουν να χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα σύνδεσης που ως τότε εξαρτιόταν αποκλειστικά από την χώρα παραγωγής. Με πιο διαδεδομένο το RCA, ( το scart με το RCA δεν έχει καμία διαφορά στην εικόνα και τον ήχο απλά έγινε δημοφιλέστερο λόγω του ότι η Ευρώπη έβγαζε μόνο τέτοιες συνδέσεις).

Το Scart πρακτικά συνδέει συσκευές μεταξύ τους με σκοπό να κάνει την εικόνα και τον ήχο (για την συσκευή που κάνει την προβολή) πιο απλή ώστε να μπορεί να εκπέμψει. Διανθιστικά προσφέρει ευκολία στη χρήση για το βύσμα, το οποίο δεν γίνεται να τοποθετηθεί λάθος και φτάνει εύκολα και πολύ οικονομικά μέχρι τα 10 μετρά χωρίς επέκταση.Το απόγειο του το έφτασε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όπου άρχισε να υποστηρίζει και τα σήματα S-video (αυτά ήταν τα αντίστοιχα για την εποχή 4Κ). Στην αντίπερα όχθη η πτώση του ξεκίνησε το 2004, οπότε ξεκίνησε να γίνεται διαδεδομένος ο Dolby digital surround 5.1 (ήχος που τα δορυφορικά κανάλι εκκίνησαν να εκπέμπουν). Μαζί με τον ψηφιακό ήχο ήρθε και η ψηφιακή εικόνα, που το Scart δεν μπορεί να μεταφέρει και προϊόντων των ετών παραγκωνίστηκε από τις συνδέσεις HDMI ( που τοτε αναφερόταν σαν Digital SCART ). Οι τελευταίες είναι οριακά πλέον οι μονές που χρησιμοποιούνται. Σε σχέση με τους προκατόχους του το HDMI (βλέπε σχετική φωτό) μπορεί να παίξει όλους τις συχνότητες ήχου και την μέγιστη ποιότητα εικόνας σε οικιακό περιβάλλον που την παρούσα φάση είναι το 4Κ.

Για τα υπόλοιπα καλώδια, που κρύβονται (επιμελώς ή όχι) πίσω από την τηλεόρασή σας stay tuned.

 
Μάθετε τα πάντα γύρω από την συνδρομητική τηλεόραση και δη της Nova από τους "TV Experts". Για περαιτέρω πληροφορίες συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, που ακολουθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet