ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στη Forthnet & BC Partners!

29/05/2020 12:05
Μυρωδιά καινούργιας ημέρας ξημερώνει για την Forthnet έπειτα από την συμφωνία της με την BC Partners για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων!

Ο λευκός καπνός που φαινόταν ότι τελικά θα βγει για την Forthnet, εν τέλει φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης (28/5). Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες επήλθε εν τέλει η συμφωνία με την BC Partners, η οποία αγοράζει την ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία μέσω της θυγατρικής της United Group με ένα τίμημα της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία φέρεται συν τοις άλλοις να προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ (42,8 εκατ. το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα λοιπά ομολογιακά), καθώς και μια ενδιάμεση χρηματοδότηση (μέχρι να αναλάβει δράση και επίσημα ο νέος μέτοχος) της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η BC Partner είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ, εξαγόρασε την United Group το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ. Εταίρος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004, τότε με την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και από αυτόν πέρασε στους σημερινούς μετόχους της.

Τα επόμενη βήματα

Αυτό το οποίο απομένει από δω και πέρα είναι οι σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών (Επιτροπή Ανταγωνισμού), διαδικασία η που μπορεί να διαρκέσει έως τον Νοέμβριο του 2020. Μετά από αυτό η εταιρεία θα περάσει στα χέρια της United Group, η οποία και θα ανοίξει τα χαρτιά της ενδελεχώς για την επόμενη μέρα, η οποία προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


H χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Forthnet

Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι την 27η Μαΐου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 μεσημβρινή, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εκδότριας και συγκεκριμένα στο Υποκατάστημα Παλλήνης, προέκταση οδού Μάνης, Τ.Κ. 15351, Κάντζα Αττικής, η Συνέλευση των Ομολογιούχων Δανειστών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου που εκδόθηκε δυνάμει του από 13.09.2016 Προγράμματος για την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών σύμφωνα με το Ν. 3156/2003, σύμφωνα με την από 20.05.2020 πρόσκληση των Ομολογιούχων Δανειστών.

Στην εν λόγω Συνέλευση των Ομολογιούχων παρέστησαν, είτε αυτοπροσώπως είτε δια αντιπροσώπου, 4 Ομολογιούχοι Δανειστές εκπροσωπούντες συνολικά 170.948.386 ομολογίες, επί συνόλου 171.246.551 ομολογιών, ήτοι ποσοστό 99,825% του συνολικού ανεξόφλητου υπολοίπου του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, κατά το χρόνο της Συνέλευσης, οι οποίοι ομόφωνα υπερψήφισαν το μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Ειδικότερα η Συνέλευση των Ομολογιούχων Δανειστών, ενέκρινε ομόφωνα τη σύντμηση της Περιόδου Μετατροπής (όπως αυτή ορίζεται στο πρόγραμμα του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου) από τριμηνιαία σε μηνιαία και τη συνακόλουθη τροποποίηση του όρου 4.1 - Δικαίωμα Μετατροπής του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, ως εξής:

«4.1 Δικαίωμα Μετατροπής

Οι Ομολογιούχοι δύνανται να ζητούν τη μετατροπή των Μετατρέψιμων Oμολογιών σε Νέες Mετοχές οποτεδήποτε εντός κάθε ημερολογιακού μήνα (το «Δικαίωμα Μετατροπής»), ήτοι από την πρώτη έως την τελευταία μέρα κάθε ημερολογιακού μήνα εκάστου έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης (η «Περίοδος Μετατροπής»). Η Εκδότρια δύναται να επιτρέπει στους Ομολογιούχους την άσκηση του Δικαιώματος Μετατροπής σε άτακτα χρονικά διαστήματα, σε περίπτωση επέλευσης εταιρικών γεγονότων, τα οποία κατά τη κρίση της δύνανται να επηρεάσουν τα δικαιώματα των Ομολογιούχων, ενδεικτικά σε περίπτωση εταιρικών μετασχηματισμών και μεταβολών στο μετοχικό κεφάλαιο της Εκδότριας ή και στην ονομαστική αξία των κοινών μετοχών. Κατά το διάστημα εντός του οποίου μπορεί να ασκηθεί το Δικαίωμα Μετατροπής, η Εκδότρια δεν θα προβαίνει σε καμία πράξη ή ενέργεια η οποία θα μπορούσε ουσιωδώς να βλάψει την αξία των Νέων Μετοχών στις οποίες μετατρέπονται οι Μετατρέψιμες Ομολογίες.» Στο βαθμό που δεν τροποποιούνται κατά τα ανωτέρω εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι του Προγράμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet