ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H στενή σχέση του Έλληνα με την τηλεόραση!

25/08/2018 09:52


Οταν κάτι δεν ακούγεται, δεν σημαίνει ότι παύει να υπάρχει-να υφίσταται. Τι θέλουμε να πούμε; Οντας ένα τηλεφωνικό κέντρο που δραστηροποιείται από το 2012 και που εξειδικεύεται στις πωλήσεις υπηρεσιών τηλεόρασης, ο βασικός σκόπελος που έχουμε να ξεπεράσουμε τις περισσότερες φορές είναι η... αποποίηση από πλειοψηφία των πελατών της... τηλεόρασης. Σε καθημερινή σχεδόν φάση ακούγεται η φράση "δεν βλέπω τηλεόραση". Βέβαια, οι αριθμοί άλλα λένε...

Με βάση την έρευνα  «Standard Eurobarometer 88-τέλος 2017» της ευρωπαϊκής επιτροπής, το 97% των Ελλήνων βλέπει καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά τηλεόραση, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της Ευρώπης! Αυτό αποδεικνύει την στενή σχέση που έχει ο Έλληνας με αυτό το μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Απλά σε πολλές περιπτώσεις  δεν το εξομολογείται  από... τηλεφώνου.


 Επιβεβαιώνεται επίσης και η κυριαρχία της συσκευής τηλεόρασης, ωστόσο πλέον ολοένα και κερδίζει έδαφος και η θέαση τηλεόρασης μέσω Internet. Στο συγκεκριμένο τομέα (παρακολούθηση τηλεόρασης μέσω Internet) η χώρα μας είναι ουραγός στην Ευρώπη, με μόλις 17% των κατοίκων να δηλώνουν ότι παρακολουθούν τηλεόραση καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά μέσω Internet. Αυτό δείχνει πόσο ακόμα δρόμο έχουν ακόμα μπροστά τους οι υπηρεσίες τύπου Nova Go που δίνουν την δυνατότητα παρακολούθησης καναλιών τηλεόρασης μέσω Internet.

Ταυτόχρονα όμως, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την ενημέρωση που λαμβάνουν μέσω της τηλεόρασης. Μόλις το 22% δηλώνει σύμφωνα με την έρευνα ότι εμπιστεύεται την τηλεόραση. Το 44% εμπιστεύεται το ραδιόφωνο, και το 42% το διαδίκτυο. Σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωπαϊκής ένωσης όπου την τηλεόραση εμπιστεύεται το 52% του πληθυσμού (έναντι 22% στην Ελλάδα) είναι μια σημαντική διαφορά!


Ενώ είμαστε από τους πρώτους στην χρήση της τηλεόρασης, με τηλεθέαση πάνω από 4.5 ώρες την ημέρα το άτομο, είμαστε ακόμα αρκετά πίσω στην καθημερινή χρήση του Internet. Είμαστε στην προτελευταία θέση μαζί με την Ουγγαρία και την Ιταλία.

 
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η τηλεόραση παραμένει το πιο δυνατό μέσο τόσο στην χώρα μας όσο και πανευρωπαϊκά. Γίνεται απλά μια σταδιακή μεταφορά του τρόπου χρήσης του από την συσκευή της τηλεόρασης στο Internet. Για αυτό και παρατηρούνται και οι σημαντικές προσπάθειες των εταιρειών τηλεόρασης (συνδρομητικών και ελεύθερων) στο να κατακτήσουν αυτό το κοινό που σιγά σιγά εκπαιδεύεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet