ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Soundbar για καλύτερο ήχο στην τηλεόρασή σας!

02/09/2018 09:45

Επιθυμείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου στην τηλεόρασή σας; Ένα soundbar (ράβδος ήχου) ίσως είναι η πιο βολική και φθηνή λύση, ειδικά αν δεν έχετε πολύ διαθέσιμο χώρο και δεν θέλετε να γεμίσετε το σαλόνι με καλώδια. Μην ξεχνάτε ο ήχος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ' αυτό, που λέμε εμπειρία θέασης. Διαβάστε στο tvexperts.gr πώς δουλεύει το soundbar, αλλά και ποιο είναι το κατάλληλο σημείο για να το τοποθετήσετε.

 Τι είναι το soundbar;

Σχεδιασμένο για να συνεργάζεται με τις μοντέρνες επίπεδες τηλεοράσεις, το soundbar είναι ένα μακρόστενο συστήμα ήχου με ενσωματωμένα πολλά μικρά ηχεία. Αντικαθιστά τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασής σας – που συχνά δεν είναι αρκετά ισχυρά και αποδίδουν επίπεδο και χωρίς χρώμα ήχο – με κάτι πιο δυναμικό και ισχυρό, και με τρόπο που δεν απαιτεί καλώδια και πολλά ηχεία που να πρέπει να τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις του χώρου σας.

Πως δουλεύει το soundbar;

Δεν δουλεύουν όλα τα soundbars με τον ίδιο τρόπο. Κάποια δουλεύουν σαν συμβατικά ηχεία, ενώ άλλα χρησιμοποιούν κατευθυντικά ηχεία (τεχνολογίας virtual surround sound) για να προσομοιώσουν την αίσθηση ότι ο ήχος έρχεται από διάφορα σημεία του χώρου σας.

Κάποια άλλα έχων ξεχωριστά πίσω ηχεία και/ή subwoofer, που όμως σημαίνει περισσότερα καλώδια και ηχεία.

Σε σχέση με την συνδεσιμότητα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να συνδεθούν με την τηλεόραση: αναλογικό καλώδιο, HDMI, οπτική ίνα. Πολλά επίσης διαθέτουν Bluetooth, επιτρέποντάς τα να λειτουργούν σαν ασύρματα ηχεία για το κινητό σας, το tablet ή το laptop σας.

Πως συγκρίνεται το soundbar με ένα σύστημα home cinema;

Τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί στον ήχο και στην αίσθηση surround με ένα καλοστημένο πολυκαναλικό σύστημα Ηome cinema. Αν θέλετε ξεκάθαρα διαχωρισμένα ηχητικά εφέ και με αίσθηση ότι προέρχονται από κάθε σημείο του σαλονιού τότε ένα σύστημα home cinema είναι η καλύτερη λύση.

Αν όμως θέλετε να βελτιώσετε σημαντικά τον ήχο που απολαμβάνετε τις ταινίες, τα αθλητικά, τα βιντεοπαιχνίδια και τα shows, έχοντας σημαντικά καλύτερο συνοδευτικό ήχο από αυτόν που μπορούν να σας δώσουν τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασής σας, χωρίς πολλά ηχεία και καλώδια, τότε ένα soundbar είναι η ιδανική λύση.

Που τοποθετείται το soundbar;

Αν η τηλεόρασή σας βρίσκεται πάνω σε κάποιο έπιπλο, τότε το soundbar τοποθετείται ακριβώς από κάτω της – είτε στην βάση της τηλεόρασης, είτε σε κάποιο ράφι ακριβώς από κάτω. Αν η τηλεόρασή σας είναι κρεμασμένη στον τοίχο, τότε το soundbar είτε το κρεμάτε ακριβώς από κάτω ή από πάνω της, είτε σε κάποιο ράφι κάτω από την τηλεόραση. Η τοποθέτηση γενικά είναι απλή και δεν χρειάζεται τεχνικός.

Η εμπειρία της Nova θα έχει βελτίωση με ένα soundbar;

Η Nova στις περισσότερες ταινίες και αθλητικά γεγονότα εκπέμπει ήχο dolby digital surround 5.1. Τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης δεν αρκούν για να αποδώσουν τον κρυστάλλινο ήχο και τα εφέ που μεταδίδει η nova. Ένα soundbar (ακόμα καλύτερα βέβαια ένα σύστημα home cinema) θα απογειώσει την εμπειρία σας ειδικά στις ταινίες δράσης και στα αθλητικά γεγονότα. Ο ήχος είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας θέασης! Και η Νova μεταδίδει ήχο και εικόνα στην καλύτερη ποιότητα για μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία θέασης!

Πόσο κοστίζει ένα soundbar;

Ξεκινούν από μερικές δεκάδες ευρώ. Δείτε εδώ επιλογές και τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet