ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

To success story του κ. Νίκου Σταθόπουλου!

17/06/2020 14:01
Όλα θέλετε να ξέρετε για τον επικεφαλής της συμφωνίας της BC Partners με την Forthnet! To lifestory του Έλληνα επενδυτή, που αρέσκεται να παίζει... επιθετικά!

Το όνομα του συζητιέται συχνά στους επιχειρηματικούς κύκλους, και όχι άδικα καθώς είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο. Ο διευθύνων σύμβουλος της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίος έκλεισε την συμφωνία για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Forthnet μέσω της United Group, έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του συνώνυμο με την επιτυχία. Του αρέσει να παίζει... επιθετικά, όπως η αγαπημένη του ομάδα η Τσέλσι. Εξ ου και το παρανόμι του από τους φίλους του "Nick The Blue",  απότοκο προφανώς της αγάπη του για τους "Μπλε" (σ..σ διατηρεί και σουίτα στο Στάμφορντ Μπριτζ για να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις το επιτρέπουν).

Ποιος είναι ο γοητευτικός Έλληνας επενδυτής

Με σπουδές που ξεκίνησαν από την Ελλάδα, προσανατολισμένες πάντα στο κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, έφτασε στο Χάρβαρντ και από εκεί και πέρα η επιτυχία ήταν μονόδρομος. Επαγγελματικά κατάφερε μεταξύ άλλων την εξαγορά με τίμημα 3,25 δισ. δολαρίων της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Τουρκίας, της Migros, και αντί 1,4 δισ. δολαρίων της Gruppo Coin, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα ειδών ρουχισμού στην Ιταλία με επίσης 1.000 καταστήματα. To 2015 ήταν ο πρωταγωνιστής πίσω από το deal της Pharmathen, η οποία πέρασε στον έλεγχο της BC Partners.

Σε μια oμολογουμένως δύσκολη επενδυτικά περίοδο, μια επιχειρηματική συμφωνία που φημολογείται ότι πλησίασε το μισό δισ. ευρώ από ένα μεγάλο ξένο fund δεν ήταν κάτι συνηθισμένο. Ούτε όμως και ο αυτοδημιούργητος κ. Σταθόπουλος είναι άνθρωπος συμβατικός. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει επενδύσει στην Ελλάδα διαδοχικά σε TIM Hellas, Ηyatt Regency και πιο πρόσφατα στη Pharmathen πάνω από 3 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα περισσότερα χρήματα που επενδύθηκαν στη χώρα σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλον ξένο επενδυτή. Ανάμεσα στα προσόντα του είναι και η γνώση 5 ξένων γλωσσών. Πέρα από τα άπταιστα ελληνικά και αγγλικά, μιλά με άνεση γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά. Τα τελευταία 25 χρόνια μένει με την οικογένεια του στο Λονδίνο, από όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά.
Διαβάστε επίσης: Τι δήλωσε ο κ. Σταθόπουλος στην τελευταία του συνέντευξη!

Τhe Ηall of Fame

H πορεία του στον χώρο δεν άφησε ασυγκίνητους τους «Financial Times», οι οποίοι το 2016 των συμπεριέλαβαν στους κορυφαίους επενδυτές όλων των εποχών της βιομηχανίας των private equities. Συγκεκριμένα, το όνομα του βρίσκεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους του είδους στο Hall of Fame των «Financial Times», ενός κλάδου ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια 3 τρισ. δολαρίων. Κριτήριο για την επιλογή του ήταν οι επιδόσεις, η φήμη και η πορεία των επενδύσεών του-τότε- την τελευταία 20ετία. Ακόμη, διακρίθηκε ως ένας από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ευρωπαϊκές αγορές. Να σημειωθεί ότι είναι ο μόνος Έλληνας παγκοσμίως που κατέχει μια τέτοια θέση.Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


Τι έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του στους Financial Times


Νίκος Σταθόπουλος CV

Γεννήθηκε: Στην Αθήνα το 1969

Σπουδές: 1987-91 Πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας

1993-95 MBA, Harvard Business School

Καριέρα: 1995-98 Management consultant, BCG Partner, Apax Partners

2005-σήμερα Συνέταιρος, μέλος της επενδυτικής και εκτελεστικής επιτροπής της εταιρείας BC Partners

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το προφίλ του από την επίσημη ιστοσελίδα της BC  Partners

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet